Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Första kaffeboxen levereras inom 2 - 5 dagar efter lagd order. För prenumeration levereras kaffet sedan mellan den 10-15 i månaden efter, varje månad om inte annat har överenskommits. Avvikande leveranstidpunkt kan bestämmas inom en 5 dagars period. Kaffet levereras med Postnord och beroende på mängden kaffe och er brevlåda kan det levereras hem direkt eller till utlämningsställe. Om ni beställer en större mängd, skriv om ni vill ha ett alternativt leveranssätt vid orderläggningen så ser vi vad vi kan göra.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Vid felleverans eller reklamation kontakta oss omgående via mail, så ska vi hjälpa till att ordna med retur eller ersättning. EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.

Kaffeboxen
Organisationsnummer: 556584-0880
Innehar F-skattsedel
kontakt@kaffeboxen.se